Bravoura

Bravoura is de jeugdfanfare. Jonge muzikanten kunnen er onder professionele begeleiding kennis maken met het muciseren in groep, alvorens het “echte” werk bij Kunst Veredelt aan te vatten.

Dirigint John Goversen – zelf beroepsmuzikant – slaagt erin de jonge generatie op een enthousiaste manier samen te laten musiceren. Met een 35-tal muzikanten is Bravoura de naam jeugdfanfare dan ook meer dan waard.

De allerjongsten vormen ook een groepje: Jong-Bravoura. De bedoeling hier is om  samenspel bij te brengen. Na enkele jaren kunnen de muzikantjes dan ook snel de Bravoura-rangen vervoegen. De dirigenten hier zijn Liesbeth Parmentier en Mario Caes, beiden ook actief als muzikant in Kunst Veredelt.

Hoewel muziek bij ons uiteraard centraal staat, is (Jong-)Bravoura vooral ook een ontmoetingsplaats voor vrienden die samen graag een schitterende hobby beoefenen. De grote vriendenkring is natuurlijk mooi meegenomen…

Lid zijn van Bravoura betekent wekelijks repeteren (zat. 18u). Daarnaast organiseren onze jeugdverantwoordelijken geregeld ook ontspanningsactiviteiten (schaatsen, fuif, galabal, …). Het hoogtepunt is telkens het Music-End: er samen een weekend op uit trekken om het jaarlijks Herfsconcert (11 nov.) voor te bereiden. Naar verluidt durven de dagen daar wel eens langer duren dan thuis…

Advertenties%d bloggers liken dit: